4 hetes e-mailes tájékozódási minikurzus

Ingyenes tájékozódási minikurzus

Ingyenes kurzus azoknak, akik szeretnének belekóstolni a tájékozódásba

Talán már gondolkoztál azon, milyen jó lenne arra menni, amerre te szeretnél. Ha nem kellene mindig valakit keresned, aki nem téved el, aki tudja az utat, aki tud térképet olvasni és tájékozódni. A tájékozódással az erdők-mezők az otthonoddá válnak, nem fogod többé bizonytalanul érezni magad.

Ez a 4 hetes kurzus a lehető legjobb választás ahhoz, hogy magabiztos tájékozódó legyen belőled. Ha ezután keresel valamilyen online vagy személyes tanfolyamot, sokkal többet tudsz majd belőle profitálni, mert a legalapvetőbb dolgokkal már tisztában leszel.

Miért jó, ha vállalkozol rá?

Ez a legkönnyebb módja, hogy olyan tudásra tegyél szert, ami segít a természetjárásban, és magyarul szinte sehol vagy csak nehezen elérhető ilyen rendszerezett formában. Olyan ütemben tudsz haladni az anyagokkal, olvasnivalókkal, gyakorlatokkal, ami belefér az idődbe. Ráadásul a végén kedvezményt is kaphatsz a további térképolvasási és tájékozódási tanfolyamok díjából!

Miről tanulhatsz?

Az e-mailben érkező anyagok egy része elméleti, mert a terepi tájékozódás feltételezi, hogy jól ismered a térképeket. Minden levélben vannak kérdések, amire a válaszokat a kapcsolódó cikkekben tudod megtalálni. Minden héten kapsz terepi feladatot is, amit akár a hétvégi kiránduláson tudsz kipróbálni vagy megfigyelni.

  • Miből áll a tájékozódás túrázóként?
  • Miért nem elég a telefonodba letöltött app?
  • Milyen turistatérképet vásárolj?
  • Ismerkedj meg a jelkulccsal!
  • Mit jelent a turistatérképek méretaránya?
  • Hogyan tudod meghatározni a túra hosszát?
  • A térkép tájolása vagy beforgatása
  • A turistajelzések rendszere Magyarországon
  • Szintvonalak és domborzatrajz

Hogyan zajlik?

A leckéket minden héten e-mailben kapod meg, hetente egyszer, mindig ugyanazon a napon. A leckékkel olyan tempóban haladhatsz, ahogy csak szeretnél, nem kell senkihez sem igazodnod és nem maradsz le senkitől. A tesztkérdések megoldását mindig a következő heti e-mail tartalmazza. A gyakorlati feladatokról pedig beszámolhatsz a Túrára kattanva Facebook csoportjában.

Iratkozz fel a leckékre és gyakorold a tájékozódást, hogy egyre magabiztosabban túrázhass!